Regels en Veiligheid

Een aantal tips en regels om ervoor te zorgen dat jij Run Like Hell gaat overleven:
– Er is voldoende te beleven in de “Quarantine Zone” (het Festivalterrein) en je bent welkom om de gehele dag op het festivalterrein te vertoeven. Renners en zombies wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voor de starttijd aanwezig te zijn i.v.m. parkeren, ticketing, looptijd naar de start, grimage van zombies etc.
– Neem voldoende (contant) geld voor eten, drinken en eventuele merchandise mee. Mobiele pinautomaten zijn meestal aanwezig maar check dit per event.
– Neem (klein) contant geld mee om te parkeren (vaak € 5 per auto!). Carpool zoveel mogelijk. Nog beter: kom met het Openbaar Vervoer!
– De kans is groot dat je beklad wordt met modder, zombie-ingewanden, lichaamsdelen en andere vreemde vloeistoffen, voor, tijdens en na de race. Neem dus een handdoek mee en schone kleding (vergeet schone sokken en andere schoenen níet). Op het terrein zorgen wij voor een ontsmettings-zone en kleedkamers zodat je je kunt omkleden alvorens je gaat feesten in de “Quarantine Zone”.
– Hou het weerbericht in de gaten en kom voorbereid (regenkleding, iets warms, iets koels, etc.)
– Neem gerust een picknickkleedje mee om lekker te relaxen in de “Quarantine Zone”
– Een smashende outfit en kostuums worden aangemoedigd en gewaardeerd! Je mag zelfs aan de race deelnemen in trouwjurk, 60’s kleding of driedelig pak. Ook voor zombies geldt: hoe creatiever hoe beter, dus trek die brandweeroutfit of clowns-pakken uit de kast!
– Wees voorbereid op ‘some serious fun’!!
– Neem een officieel identificatiebewijs mee. Heb je dit niet bij je, dan kunnen we je niet toelaten op het event.

Korte spelregels voor Renners en Zombies:
– Als renner start je met een riem met drie levenslinten (die staan voor jouw fysieke gezondheid) en het is jouw missie om de eindstreep te behalen met nog minimaal 1 levenslint. NB: de riem met levenslinten krijg je van ons te leen!
– Als je geen levenslinten meer hebt mag je de obstacle course gewoon uitlopen. Bij het verliezen van je levenslinten word je NIET automatisch getransformeerd in een zombie en mag je GEEN andere levenslinten van Renners afpakken, achter Renners aanrennen, of levenslinten van de grond oppakken.
– Direct en opzettelijk fysiek contact tussen elke runner en zombie is strikt verboden. Aanraken, slaan, stompen, trappen, tackelen, krabben, spugen, bijten is niet toegestaan. Je mag niets doen om de (fysieke) gezondheid van onze zombies of andere renners te schaden. Degenen die deze regel overtreden worden zonder discussie direct gediskwalificeerd en mogelijk van het terrein verwijderd (geen geld terug).
– Levenslinten moeten te allen tijden zichtbaar zijn voor personeel, medewerkers, parcoursbegeleiders en zombies (er mag geen lange kleding overheen hangen) en aan de zijkant van je lichaam worden bevestigd.
– Deelnemers moeten hun Run Like Hell deelnemersnummer duidelijk op de voorkant van hun outfit dragen. Doe je dit niet, dan mag je niet aan de race deelnemen.
– Het is toegestaan en wordt aanbevolen om tijdens de race samen te werken met vrienden, familie en vreemden… Survivors vs Zombies. Eén voor allen en allen voor één. Samen sta je sterker dan alleen…
– Renners en zombies die onder invloed zijn bij aanvang van hun race, zijn niet toegestaan deel te nemen aan de run. Kom ajb nuchter bij de start!
– Renners en zombies moeten minimaal 16 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan de race.

Algemene regels
– Op het terrein zijn geen wapens of nep-wapens toegestaan
– Drugs – behalve alchohol – en eigen drinken en eten zijn niet toegestaan op het terrein.
– Per persoon wordt 1 fabrieksgesloten waterflesje, sportdrank of energiedrank tot 1 liter toegestaan.
– Alcohol onder 16 jaar is niet toegestaan
– Huisdieren zijn niet toegestaan
– In sommige gevallen is kamperen op het terrein mogelijk. Dit verschilt per editie en zal worden vermeld op de website.
– Deelnemers en bezoekers zijn verplicht om alle regels en instructies die door medewerkers, vrijwilligers en medisch personeel worden opgelegd, dan wel gegeven, op te volgen.
– Fotografen en video-specialisten zullen langs het parcours worden geplaatst. Deelnemers, zombies, bezoekers en vrijwilligers geven toestemming voor gebruik van dit foto –en filmmateriaal door Run Like Hell voor toekomstige promotionele activiteiten

Veiligheid
– Renners kunnen ervoor kiezen een bepaald obstakel niet te nemen. Dit vergoot het risico om ‘gepakt’ te worden door een zombie.
– Kun je echter om medische redenen een bepaald obstakel niet nemen, geef dit dan door aan een parcoursbegeleider die je zal helpen om het obstakel veilig te omzeilen, zonder dat een zombie je graait!
– Mis je een obstakel zonder reden, dan loop je het risico hiervoor gestraft te worden. Mis je een obstakel, dan kun je nog steeds de race uitlopen.

We streven ernaar om voor iedereen een zo leuk mogelijke ervaring neer te zetten. Heb respect voor de mensen om je heen op het festivalterrein en op het parcours. Nog maar een keer (kan niet vaak genoeg): elk direct en opzettelijk fysiek contact tussen elke runner en zombie is strikt verboden.

Deelnemers gaan akkoord met Algemene Voorwaarden en bovengenoemde regels en richtlijnen.