FAQ

Kan ik me nog inschrijven?
Nee helaas, inschrijven is niet meer mogelijk. We wilden Run Like Hell door middel van crowdfunding realiseren, maar uiteindelijk konden we niet voldoende deelnemers vinden. Wil je op de hoogte blijven, dan kan je je voor de nieuwsbrief inschrijven of meepraten op onze facebook pagina.

Is er tijdsregistratie?
We werken met een start en finishklok en zijn momenteel aan het kijken naar de mogelijkheden voor tijdsregistratie en een foto/ certificaat. We houden je op de hoogte.

We proberen momenteel te regelen dat jouw run wordt geregistreerd. Van Start tot Finish. Tevens zal er dan de mogelijkheid zijn om een certificaat te downloaden met een start -en finishfoto van jezelf en uiteraard je tijd! Belangrijkste is natuurlijk dat je de run ‘overleeft’. Dat betekent dat je met minimaal 1 levenslint de eindstreep moet halen.

Wat is de minimumleeftijd?
Om de veiligheid voor de deelnemers te waarborgen dienen de deelnemers minimaal 16 jaar te zijn bij aanvang van de race. Dit geldt zowel voor de renners als de zombies. 

Kan ik met een team deelnemen?
Ja, leuk! De teamleider stuurt zijn/haar teamnaam en ontvangt van ons een teamCODE. De teamleden kunnen deze code (niet de naam!) in het inschrijfformulier invullen en worden dan in hetzelfde startvak ingedeeld.

Oeps, ik heb mij al ingeschreven, maar ik wil alsnog met een team deelnemen, kan dat?
Ja! En leuk dat je zo enthousiast bent. Stuur een mail en geef je teamnaam door + je inschrijfgegevens. Je ontvangt van ons dan alsnog een teamcode en kan zo al je vrienden meeslepen.

Kan ik ruilen van startvak?
Je wordt door ons in een startvak ingedeeld en ruilen is helaas niet mogelijk. Zowel vóór als ná de run heb je toegang tot het festivalterrein en bijbehorende Quarantine Zone Party; je hoeft je dus niet te vervelen.

Tot wanneer kan ik een ticket kopen?
Tot en met 28 februari 2014!
Hebben we ons doel gehaald, dan gaat de ticketverkoop gewoon door! Halen wij ons doel niet, dan gaat Run Like Hell helaas niet door. Koop je ticket dus NU!

Ik wil me opgeven als zombie, maar ik ben allergisch voor latex, verf of make-up, wat nu?
We zorgen ervoor dat in ieder geval 1 grimeur werkt met producten die geschikt zijn voor mensen met allergieën. Wel is het belangrijk (en jouw eigen verantwoordelijkheid) dat je ons hierover informeert. Neem minstens 2 weken voor de start van het evenement contact met ons op en meld op de dag zelf in het Zombie Hospital duidelijk voor welke producten je allergisch bent.

Ik wil me graag opgeven als Sprinter/Dwaler zombie, hoe gaat dat in z’n werk?
We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jouw voorkeuren. Op het moment dat wij de indeling van onze Zombie Horde gaan maken, ontvang je van ons een uitnodiging om aan te geven welk type Zombie je het liefst wilt worden. Hou er alvast rekening mee dat je als Sprinter een goed uithoudingsvermogen dient te hebben. Je jaagt tenslotte de renners op!

Hoe word ik als zombie ingedeeld?
Er zijn een drietal zombie-shifts van elk zo’n 2 uur en 45 minuten. De eerste shift start om 10uur. De volgende om 12:45uur, enzovoorts. Je ontvangt ruim op tijd jouw startvak als zombie en instructie over waar je je hoe laat moet melden i.v.m. jouw zombietransformatie!
Ook zombies kunnen zich in teams aanmelden! De Zombie-teamleider stuurt jullie teamnaam en ontvangt van ons een teamCODE. De teamleden kunnen deze code (niet de naam!) in het inschrijfformulier invullen en worden dan in dezelfde Zombie-shift worden ingedeeld.

Wanneer gaat het terrein open? Hoe laat is de start?
De Party vindt de hele dag plaats in de “Quarantine Zone” en we raden je dan ook aan om ruim op tijd aanwezig te zijn (om 08:00 uur gaat het terrein open). De renners starten in diverse startvakken (de eerste om 10:00 uur en de laatse om 15:00 uur). Zombies worden in drie shifts ingedeeld. Iedereen die zich inschrijft krijgt ten minste 2 weken voor het evenement bericht in welk startvak hij of zij zal starten en/of in welke zombieshift je zit. Met name zombies wordt (i.v.m. grimeren e.d.) aangeraden om in ieder geval 2 uur van tevoren aanwezig te zijn.

Wanneer krijg ik mijn startnummer?
Op het evenement bij de startnummerbalie krijg je van ons een envelop met startnummer en eventuele goodies / rewards! Zorg dat je een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, ID-kaart) kan laten zien.

Hoe ziet het programma er uit op de dag?
Vanaf 8 uur gaat de parkeerplaats open. Parkeren kost €5 voor de gehele dag. Gepast betalen (met muntgeld). Vanaf 8:30 uur kan je jouw startnummer (en t-shirts) ophalen of verzamelen in het Zombie Hospital (je krijgt als zombie bericht hoe laat je verwacht wordt).

Zijn er verzorgingsposten?
Op het festivalterrein is een EHBO-post en op het terrein en parcours bevinden zich diverse waterpunten.

Ik wil me inschrijven maar er wordt naar een IBAN rekeningnummer gevraagd, wat is dat?
De komende periode gaan consumenten en bedrijven gebruik maken van IBAN (International Bank Account Number). Het is een langer rekeningnummer dat voor een deel bestaat uit uw huidige nummer.  Vian onderstaande site kan je gemakkelijk jouw IBAN nummer opvragen (het staat overigens ook op de nieuwste bankpasjes) https://www.ibanbicservice.nl/SingleRequest.aspx 

Ik heb me ingeschreven voor Run Like Hell, maar er is nog niets van mijn rekening geschreven, klopt dit?
Ja, dit klopt. We werken met een automatische machtiging. Pas aan het einde van de crowdfundingperiode wordt bekeken of we het minimaal benodigde bedrag hebben opgehaald. Als dit is gelukt wordt daarna pas het bedrag afgeschreven. Lukt het ons niet om het bedrag binnen te halen, dan gaat Run Like Hell helaas niet door, vervalt jouw machtiging en wordt niets afgeschreven.

Waarom zijn de tickets zo duur?
Run Like Hell is niet alleen een ‘obstacle run’ waarna je direct naar huis gaat. Het is niet slechts een ‘festival’ met wat muziek. Run Like Hell is een unieke ervaring! Een hele dag dompelen we je onder in een bizarre post-apocalyptische wereld waar je het leven kan vieren en deel kan nemen aan een unieke en spannende race. We zetten een spannende en uitdagende obstacle run neer, met coole, mooie obstakels, écht angstaanjagende zombies – die professioneel zijn gegrimeerd – en ook nog eens een gaaf festivalterrein met mooie (Zombie) aankleding en decor, goede live-muziek, lekker eten en drinken, enzovoorts. Wij willen jouw zombie-ervaring zo compleet mogelijk maken en er écht voor te zorgen dat er tijdens in de  “Quarantine Zone” een fantastisch feest gevierd kan worden – door iedereen! Helaas kost dit nogal wat centen! Maar trust us: we zetten wat prachtigs voor jullie neer, iets dat je nooit zult vergeten!

Zijn er douches aanwezig?
Aan het einde van de Run is een desinfectiezone waar je schoon wordt gespoten. Er bevinden zich sanitaire voorzieningen maar er zijn geen douches aanwezig. Wel zijn er kluisjes waar je waardevolle spullen maar ook schone kleding en een handdoek kan bewaren.

Is er een bewaakte garderobe?
Nee, wel zijn er kluisjes (bewaakt) op het terrein aanwezig.

Zijn er omkleedmogelijkheden?
Ja er zijn omkleedmogelijkheden voor dames en heren.

Moet ik alle hindernissen doen?
Een hindernis overslaan kan gevaarlijk zijn omdat zich in de directe omgeving veel zombies bevinden. Zijn er toch redenen waarom je een hindernis wil overslaan (zwemdiploma/ pacemaker) dan kan je een van onze officials je hier over raadplegen. Van tevoren zullen op deze website alle hindernissen vermeld staan.

Kan ik komen kijken? En betaal ik dan entree?
Het gehele terrein is (i.v.m. zombie infectie) afgesloten. Voor €15 krijg je toegang tot het gehele festivalterrein en heb je deels zicht op de run.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Annulering en teruggave van inschrijfgeld is niet mogelijk.

Kan ik mijn persoonsgegevens, startserie of evenementdag veranderen?
Nee, dit is niet mogelijk.

Kan ik mijn inschrijving overdragen aan iemand anders?
Ja, hiervoor wordt een vergoeding van €10,- gerekend. Neem hiervoor contact op met ons.

Ik ben vegetarisch, is er ook iets anders te eten dan alleen ‘BRAAAINS’?
Natuurlijk! Onze festivalchefs gaan hun uiterste best doen om een gevarieerd aanbod aan eten voor te schotelen. We richten ons op regioproducten en biologische producten en zorgen er ook voor dat er voldoende keuze is voor producten zonder vlees. Natuurlijk hebben we ook een selectie aan lekkere vette frieten en burgers voor diegenen die weer wat calorieën nodig hebben.

Zijn jullie verbonden aan Run For Your Lives USA?
NEE! Onze zombie run is een uniek, zelf bedacht, en zelf ontworpen concept dat los staat van welke zombie run dan ook. We willen een festival en ‘obstacle run’ neerzetten met zombies, waarbij mensen moeten rennen voor hun leven en hebben daarom gekozen voor de uitroep ‘Run Like Hell’. Het gehele concept van Run Like Hell, waaronder alle teksten, beeldmerken (zoals foto’s en videos), bedachte obstakels, zombies, logo’s etc. zijn ons eigen idee en eigendom. 
De ervaring die je opdoet bij onze Run Like Hell, is uniek en doe je nergens anders op. Natuurlijk hebben we wel naar omringende landen gekeken en inspiratie opgedaan bij Zombie Run (www.zombierun.com), Zooombie (www.zooombie.be), Zombie Evacuation (www.zombieevacuation.com) en vele anderen events.